Pri objednávke na 80€ doprava zadarmo

Čo je migréna a ako sa jej zbaviť?

Ako zmierniť migrénu pomocou chladivých a hrejivých gélových masiek

Migréna je intenzívna bolesť hlavy, ktorá sa často prejavuje ako pulzujúca bolesť na jednej strane hlavy. Môže trvať niekoľko hodín až niekoľko dní a jej príznaky sa zhoršujú pri fyzickej aktivite, jasnom svetle, hlasných zvukoch alebo silných vôňach. Táto bolesť môže narušiť váš každodenný režim a ovplyvniť vašu schopnosť vykonávať osobné a spoločenské povinnosti. Našťastie existuje niekoľko účinných metód na zmiernenie migrény a jej lepšie zvládanie.

 

1. Nájdite si pokojné prostredie

Pri prvých príznakoch migrény si urobte prestávku a odíďte od všetkého, čo práve robíte. Zhasnite svetlá a odpočívajte v tmavej, tichej miestnosti. Ak je to možné, vyspite sa.

 

2. Vyskúšajte tepelnú terapiu

Tepelná terapia môže výrazne pomôcť pri zmierňovaní bolesti pri migréne. Úľavu môžu priniesť chladné alebo teplé obklady. Chladné obklady majú znecitlivujúci účinok, zatiaľ čo teplé obklady môžu uvoľniť napäté svaly. Ak hľadáte pohodlné a účinné riešenie, naše gélové masky môžu byť dokonalým doplnkom vašej terapie.

6115-6

 

3. Popíjajte kofeínový nápoj

V malých množstvách môže kofeín zmierniť bolesť pri migréne v počiatočných štádiách. Pomáha tiež zvýšiť účinok liekov proti bolesti. Buďte však opatrní, pretože príliš časté pitie kofeínu môže viesť k abstinenčným bolestiam hlavy.

 

4. Dobre sa vyspite

Migréna vám môže brániť v zaspávaní alebo vám nedovolí v noci zaspať. Uistite sa, že máte pravidelný spánkový režim, vyhýbajte sa ťažkým jedlám, kofeínu a alkoholu pred spaním a minimalizujte rušivé zvuky v spálni.

 

5. Rozumne sa stravujte

Vaše stravovacie návyky môžu ovplyvniť vaše migrény. Snažte sa jesť pravidelne a vyhýbajte sa potravinám, ktoré migrénu spúšťajú. Vedenie potravinového denníka vám môže pomôcť identifikovať spúšťače migrény.

 

6. Pravidelne cvičte

Fyzická aktivita pomáha uvoľňovať endorfíny, ktoré blokujú signály bolesti a znižujú úzkosť. Udržiavanie zdravej hmotnosti prostredníctvom cvičenia môže tiež priniesť výhody pri zvládaní migrény.

 

7. Zvládnite stres

Stres a migréna sú často prepojené. Zjednodušte si život, rozumne hospodárte s časom, robte si prestávky a vyskúšajte relaxačné techniky, napríklad hlboké dýchanie. Nájdite si čas na činnosti, ktoré vás bavia.

 

8. Veďte si denník migrény

Zaznamenávajte si, kedy sa migréna začala, čo ste v tom čase robili, ako dlho trvala a čo vám prinieslo úľavu. To vám môže pomôcť lepšie pochopiť vaše migrény a nájsť účinné stratégie na ich zvládanie.

 

Záver

Život s migrénou môže byť náročný, ale zdravý životný štýl a účinné metódy zvládania môžu priniesť úľavu. Je dôležité venovať pozornosť prevencii a včasnej intervencii. Nájdite si techniky, ktoré vám pomôžu zmierniť bolesť a zlepšiť kvalitu života. Vďaka týmto praktickým tipom môžete migrénu lepšie zvládať a zostať pokojní aj v náročných obdobiach.

Späť do obchodu